Taková “flákota” masa, to je něco, že? Hovězí steaky s kari si jistě najdou stálé místo na vašem stole.

Ingredience:
4 steaky ze svíčkové (asi po 150 g)
4 polévkové lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce kari
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce medu
pepř
sůl
řeřicha podle chuti

Postup:
V ploché misce smícháme sójovou omáčku, kari, 1 polévkovou lžíci oleje, med a trochu pepře. V této směsi steaky obalíme, aby byl stejnoměrně pokryté; pak je necháme ještě asi 20 minut až 25 minut při pokojové teplotě marinovat. Během této doby je několikrát obrátíme.

Na velké pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme do něj steaky a po obou stranách je asi 3 minuty prudce opékáme. Maso uvnitř by mělo zůstat růžové.

Řeřichu opereme, osušíme a natrháme nahrubo. Nakonec maso osolíme, upravíme na misku, ozdobíme řeřichou a ihned podáváme.

Podáváme s rýží nebo se zeleninovým salátem.