Ano a je to tady. Vše je jednou poprvé a dnes je poprvé to, že zde poodhalím dveře do toho, co a jak vařím já. Neříkám, že půjde vždy o originální recepty, u mně je hlavní, aby mi jídlo chutnalo a nedělal jsem ho tři hodiny :) Ale dost řečí. Pokud máte chuť na lososa s těstovinami, čtěte dále ;)
Ingredience:
filety z lososa
těstoviny – ideálně tagliatelle
1-2 lžíce kapar
smetana
trošičku olivového oleje
sůl
Ryby jsem si navykl nakupovat v Makru. Jednak to mám kousek a jednak je tam mají čerstvé a v dobrém stavu. A je příjemné koupit si už vykostěné filety z lososa. Třeba právě pro tento recept.
Filety samozřejmě omyjeme a očistíme (pokud je to potřeba). Osolíme a dáme na pánvičku s trochou olivivého oleje obdělat.
Mezitím postavíme vodu na těstoviny – pro toto jídlo se dobře hodí tzv. hnízda. Originální název je tagliatelle.
Obdělaného lososa rozdělíme na kousky a do pánvičky přilijeme smetanu. Necháme projít varem a hlavně nezapomeneme míchat :) Následně přidáme lžičku nebo dvě kapar. Pokud budete chtít mírně kyselejší chuť, můžete i přílít trochu kaparového nálevu.
Hotové těstoviny slijeme a přidáme do pánvičky.
Promícháme a můžeme podávat.
Máte jiný recept na rychlou přípravu lososa s těstovinami? A prozradíte ho v komentářích pod článkem? ;)
Těšila jsem se na recept, ale v první větě jsem si přečetla spojení jednak – druhak, a přestala jsem mít chuť na cokoliv, včetně toho jogurtu, co teď do sebe duchlím. Existuje buď Za prvé – za druhé, nebo Jednak – jednak. Ta kombinace je odporná. Prosím prosím, oprav to v článku, smaž můj komentář, přijdu se mrknout na ten recept, podle fotky to vypadá moc hezky. Dík, Martina
Martina: Děkuji za opravy češtiny ;) No jo, občas se mi některá kombinace nepovede :D
Geniálně jednoduché, jednoduše geniální :-)
DolceVita: Děkuju za poklonu, Šárko ;)