Váš portál do světa gastronomie

Perníčky se skořicovým medem

Perníčky se skořicovým medemPerníčky patří mezi oblíbené prosincové cukroví. Základ je ve většině receptů stejný a tak jsem se rozhodl perníčky trochu ozvlášnit tím, že do nich přidám i něco méně obvyklého. Ano, jde řeč o tom medu ochuceném skořicí, co zmiňuji v nadpisu. A výsledek? Lahůdka!

Ingredience:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
50 g másla
2 vejce
1 lžíce normálního lesního medu
1 lžíce medu ochuceného skořicí (lze koupit např. v obchodech s bio potravinami)
1 lžička perníkového koření
1 žloutek na potření

Kdo už někdy pekl perníčky, tak postup zná. Je prostý, takže se nebojte. Také to zvládnete.

Nejprve v míse smícháme mouku, cukr a perníkové koření. Následně přidáme po lžíci normálního medu, medu se skořicí, všechno máslo a obě vejce a ze vzniklé hmoty uhněteme měkké těsto. To zabalíme do fólie a necháme odležet v chladničce přes noc.

Druhý den se vrhneme na pečení. Troubu předehřejeme na 160°C a plechy vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme na tloušťku zhruba půl centimetru a vykrájíme tvary. Pečeme zhruba 10 minut.

Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody kvůli lesku.

Následně můžete ozdobit polevou (s tím si hlavně vyhrají malé děti :)) nebo je sníst tak, jak jsou ;) U nás dopadlo zdobení takto:

Perníčky se skořicovým medem



1 komentář

  1. Jana

    Perníčky zdobené dětmi jsou ty nejkrásnější, nejvoňavější :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑