Bez ostychu se přiznávám, že k této polévce mě inspiroval Ital v kuchyni a jeho příprava Minestrone. Vzal jsem zeleninu, co dům aktuálně dal a výsledek stál za to.
Nespornou výhodou tohoto receptu je fakt, že do něj můžete dát v podstatě jakoukoli zeleninu, kterou máte doma. Takže klidně můžete přidat i brokolici, cuketu, jarní cibulku… a v podstatě tak máte pokaždé jinou polévku. A to se na zahřívání v zimě hodí ;)
Ingredience:
2 mrkve
2 kořeny petržele
1 střední cibule
3 brambory
250 g bilých fazolí (pro rychlejší vaření mohou být z plechovky)
parmazán na posypání
extra panenský olivový olej
sůl
Mrkev a petržel nakrájíme na tenká kolečka a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme v hrnci. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky. Pak přidáme fazole. To vše zalijeme vlažnou vodou tak, aby voda byla zhruba 3-4 cm na zeleninou. Zhruba 20 minut vaříme.
Po 20 minutách odebereme část zeleniny a propasírujeme ji. Vše smícháme a osolíme. Na talíři pak polévku ještě jemně posypeme nastrouhaným parmazánem a zakápneme kapkou oleje.
Napsat komentář