Saláty, testoviny, grilováníDnes se podíváme hned na tři kuchařky ze stejné řady nakladatelství IKAR najednou. Jejich názvy – “Saláty”, “Těstoviny”, “Grilování” – mluví za vše. Otevřme tedy první z nich…

Vezmu to v pořadí, v jakém jsem jednotlivé kuchařky zmiňoval v předchozím odstavci. Takže nejprve jsou na řadě:

Saláty

Saláty patří do moderního jídelníčku – o tom nemůže být pochyb. V této kuchařce je na celkem 96 stranách představeno 50 nejrůznějších salátů rozdělených do kategorií jako:
– saláty listové a ze syrové zeleniny
– saláty zeleninové a přílohové
– saláty masové a rybí
– saláty ovocné

Receptům v knize předchází krátké povídání o druzích salátu doplněné o několik vět o (pro nás) stále trochu exotických typech ovoce nebo zeleniny.

Ke každému receptu je v knize přidána velká fotografie, takže nejenže si budete moci porovnat vaše výtvory s aranžemi foodstylistů/fotografů, ale v případě, že se do vaření nepustíte, tak se alespoň pokochají vaše oči ;)

A jaké saláty bych doporučoval? Nevím, jak vy, ale já se nejdříve pustím do těchto tří:
Batávijský slaát s pomeranči a ředkvičkami
Čočkový salát se syrovou zeleninou
Ovocný salát s tvarohovým krémem

Saláty, testoviny, grilování

Saláty, testoviny, grilování

Těstoviny

Jak jsem naznačil výše, jsou všechny tři kuchařky ze stejné ediční řady a proto se nelze divit, že mají stejnou stavbu obsahu. Tedy i zde se dozvíme něco o základních typech těstovin a jejich přípravě a pak se pustíme do receptů rozdělených do následujících kapitol:
– těstovinové saláty
– těstoviny se zeleninou a sýrem
– těstoviny s rybami nebo masem
– těstoviny plněné a zapékané

Grafická úprava je samozřejmě stejná, takže i zde se dočkáte fotografie u každého receptu.

Jaké je moje Top3 receptů z této knihy:
Špagety se zeleným chřestem
Salát penne se salsou verde
Conchiglie se pstruhem a fenyklem

Saláty, testoviny, grilování

Saláty, testoviny, grilování

Grilování

Poslední kuchařka, kterou dnes prolistujeme, je věnována grilování.

Nejprve se podíváme, co je potřeba ke grilování a projdeme si některé základní postupy související s touto úpravou jídla a pak se opět vrhneme do dávky 50 receptů. Ty jsou rozděleny do částí:
– dipy a saláty
– maso
– ryby
– zelenina a ovoce

A nečekaně – i zde se vám svěřím se svými třemi největšími favority na první letošní grilovací párty. Jsou to:
Kuřecí stehna s pikantní dýní
Grilovaní pstruzi s bylinkami
Lilkové závitky a cuketové balíčky

Saláty, testoviny, grilování

Saláty, testoviny, grilování

Saláty, testoviny, grilováníSaláty
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 96
Vazba: Paperback
Formát, hmotnost: 170×228 mm, 220 g
Rok vydání: 2008
Běžná cena: 89,- Kč (na Knižním webu za 79,- Kč)

Saláty, testoviny, grilováníTěstoviny
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 96
Vazba: Paperback
Formát, hmotnost: 170×228 mm, 220 g
Rok vydání: 2008
Běžná cena: 89,- Kč (na Knižním webu za 79,- Kč)

Saláty, testoviny, grilováníGrilování
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 96
Vazba: Paperback
Formát, hmotnost: 170×228 mm, 220 g
Rok vydání: 2008
Běžná cena: 89,- Kč (na Knižním webu za 79,- Kč)

Všechny tři kuchařky můžete na Knižním webu koupit jako komplet za 147,- Kč, čímž ušetříte 90,- Kč!