Láká vás japonská kuchyně? Chcete si vyzkoušet udělat suši doma? Ochutnat další japonské speciality, které jsou pro nás stále ještě zahaleny oparem exotiky? Tak spolu pojďme prolistovat knihu Suši bar – Jak chutná Japonsko.
Pro ty, kteří nejsou kovanými odborníky v suši (jako třeba já :)), je kniha velmi dobrým startovacím materiálem.
Hned od začátku nás provede základy suši – surovinami na jeho přípravu, náčiním, které budeme potřebovat, přípravou rýže suši, jak poznat čerstvou rybu apod. Dostane se take na jednotlivé tvary suši a jejich rozlišení dle názvů.
A pak se už plynule přechází na jednotlivé recepty.
Záverečných zhruba 40 stran je věnováno dalším typicky japonským pokrmům z těchto kategorií: polévky, zeleninové pokrmy, saláty, bezmasé pokrmy, masové pokrmy, druběží pokrmy, rybí pokrmy (ano, ryby se v Japonsku používájí i jinak než jen na suši), tempura (to jsou pokrmy obalené v těstíčku a následně usmažené) a sladkosti.
Jako úvod do suši, jeho přípravy a do přípravy dalších typických japonských jídel mohu knihu Suši bar – Jak chutná Japonsko jen doporučit!
Suši bar – Jak chutná Japonsko: požitek ze suši, polévek, salátů a špízů
Autorka: Tanja Dusyová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 128
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 170 × 204 mm, 298 g
Běžná cena: 199,- Kč (na Knižním webu za 189,- Kč)
Napsat komentář