Žádný učený z nebe nespadl a to se týká i vaření a jiných pokusů v kuchyni. Právě pro ty, kteří se chtějí něco naučit, něco nového se dozvědět a oborem jejich zájmu je vaření, je určena kniha Rychlokurs vaření.
Tato kniha pro kuchařské elévy se opravdu povedla. Na jednom místě totiž najdete nejen recepty, se kterými lze sklízet úspěchy, ale právě i rady pro začátečníky, informace o jednotlivých potravinách, k čemu se hodí, o jejich přípravě a to vše je doplněné spoustou fotografií. Z mého pohledu se toto dá zahrnout pod pojem ideální kuchařka pro začátečníky.
V jednotlivých kapitolách si postupně projdete tyto oblasti:
– Jak chytře hospodařit v kuchyni
– Brambory
– Těstoviny
– Rýže
– Vejce
– Salát
– Zelenina
– Maso
– Drůbež
– Ryby a mušle
– Ovoce
V receptech kniha vychází z běžně dostupných ingrediencí, takže všechny recepty připravíte bez nějakého obtížného shánění surovin. Recepty nejsou složité – přesně podle zaměření knihy.
Pokud to opravdu myslíte vážně s tím, že se chcete naučit vařit, pak bych začal touto knihou. Ale to jsem ostatně psal už na začátku ;)
Rychlokurs vaření – Martina Kittlerová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 192
Vazba: Paperback
Formát, hmotnost: 232 × 241 mm, 744g
Rok vydání: 2010
Běžná cena: 299,- Kč (na Knižním webu za 269,- Kč)
To mohl vydat jenom tvor, který je z čeledi “Hovězích, kterému byl odebrán rozmnožovací orgán”! Já vařím už 40 let a mám se pořád co učit.
Florian: Však také nikde netvrdím, že když si tuto knížku člověk přečte, tak už se nemusí učit ;) V tom je právě ta krása rčení, které opravdu platí: “Čím víc vím, tím víc vím, že nic nevím”
Ale pro začátečníky v kuchyni je to opravdu dobrá kniha. Když si vzpomenu na své první pokusy před x lety, tak bych ji bral.