Vinnou klobásu asi znáte, že? Je to taková dlouhá bílá hadice, co zdánlivě nemá konec ;) Však si ji většinou koupíte na metry, než na kila :) Vinná klobása se vyrábí z vepřového a hovězího masa s přídavkem bílého vína, žemle, škrobu a solicí směsi. Před podáváním se musí tepelně upravit a nedá se třeba nařezávat jako jiné klobásy.
Ale dost teorie a pojďme rovnou vařit!
Ingredience:
1 metr vinné klobásy
trochu mouky na obalení klobásy
brambory
1 cibule
olej
Postup:
Brambory uvaříme v osolené vodě a slijeme vodu.
Osmahneme na pánvi nakrájenou cibuli. Přidáme ji do brambor, zamícháme a rozmačkáme šťouchadlem.
Vinnou klobásu rozdělíme na menší kousky. To se dělá tak, že ji zakroutíme na místě, kde ji chceme dělit a potom nožem odřízneme. Tímto postupem získáme několik 10-15 cm dlouhých kusů.
Pak vinné klobásy obalíme v hladké mouce a dáme smažit na pánev, kde je již rozehřátý olej. Klobásy opečeme do zlatova.
A je hotovo. Stačí dát na talíř spolu se šťouchanými brambory a můžete baštit.
Vypadá to moc dobře určitě vyzkouším určitě bych ještě doporučila nějakou přílohu jako salát, okurek apod.