Taky si těžko představujete neděli bez dezertu? Jelikož je kolem nás teď spousta jahod, tak na ně dojde čas i v dnešní receptu. Co byste řekli na rychlý a jednoduchý jahodový dezert s mascarpone, po kterém se budou všichni olizovat až za ušima?
Ingredience:
400 g jahod
150 g krupicového cukru
500 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
100 ml sherry
Postup:
Sherry a zhruba 50 g cukru vložíme do hrnce a svaříme. Sundáme z plotny, vmícháme nakrájené jahody a celé promícháme.
Mascarpone vyšleháme spolu s zbytkem cukru. Pak přidáme do tuha vyšlehanou smetanu a všechno dobře promícháme.
Pak začneme vrstvit do poháru. Nejprve bílou vrstvu, pak červenou a tak střídáme. Poslední vrstva vám musí vyjít bílá.
A je hotovo!
Co je to cherry? To má být sherry nebo co?
Naďa: Samozřejmě, že to má být sherry. Omlouvám se za zmatení se ;)