Máte rádi mořské potvůrky? Třeba krevety? Pokud stojíte o jednoduchý a snadný recept na přípravu krevet, pak zkuste krevety v ostré omáčce. Jako tip na rychlou večeři uprostřed týdne je to ideální.
Ingeredience:
450 g vařených, oloupaných tygřích krevet
250 ml rajčatové omáčky passata
120 ml suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na kostičky
1 červená paprika, nakrájená na plátky
3 drcené stroužky česneku
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky worchesterské omáčky
Postup:
Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme mírně do zlatova cibuli. Přidáme papriku a smažíme ještě 5 minut, dokud paprika nezměkne.
Přidáme česnek, necháme ho několik vteřin osmahnout. Přilijeme víno a cca 2 minuty povaříme.
Pak přidáme passatua pálivou papriku, necháme projít varem, promícháme a snížíme teplotu. Zhruba 5 minut mírně vaříme, aby omáčka zhoustla.
Do pánve přidáme krevety a necháme pořádně prohřát. Přidáme worcheterskou omáčku a podáváme. Například s rýží.
Napsat komentář