Hruškový koláč poslala do soutěže o nejlepší recept na koláč Nora Miháliková. Nora jej poslala se slovy: “V naší rodině je velmi oblíbený a všem chutná, tak snad potěší i vás.”
Noro, potěšil!
Ingredience:
70g cukru moučky
200g hladké mouky
175g másla
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce vanilkového cukru
5 větších hrušek
špetka anýzu
lžička skořice
Postup:
Nejdříve si smícháme hladkou mouku, cukr moučku a 100g másla. Těsto vypracujeme a vložíme na 40 minut do lednice.
Mezi tím si nachystáme hrušky, které oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.
Necháme si rozpustit zbytek másla, přidáme cukr, hrušky a koření. Dáme vařit asi na 15 minut (dokud hrušky nezměknou).
Těsto vyndáme a lehce prohněteme. Vyválíme ho na obdélník.
Plech vymažeme a vložíme na něj plát těsta. Plát propíchneme. Na těsto rozprostřeme hruškovou náplň a plech dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C asi půl hodiny.
Recept, za který bych autora nechal zastřelit.
Zkuste to konkrétně – co vám na receptu paní Mihálikové vadí, že byste s ní provedl takovou věc? ;)