Další receptem do naší soutěže o nejlepší recept s vepřovým masem je kousek od Marie Tomšů, který se jmenuje kotlety z bavorského lesa s domácím spätzli. Pojďme si ho tedy představit blíže ;)
Kotlety z bavorského lesa
Ingredience:
vepřové kotlety bez kosti
3-4 utřené stroužky česneku
4 lžíce oleje
1/2 hrnku mouky
sůl a pepř podle chuti
150 g lesních na plátky nakrájených hub- nebo lze použít sušené a předem máčené v teplé vodě)
1 cibule nakrájená najemno
1/2 lžičky sušeného tymiánu
300 ml černého piva
2 lžíce kyselé smetany (nemusí být)
Postup:
Na oleji v pánvi osmaž česnek a přidej naklepané, osolené. opepřené a v mouce obalené kotlety. Opeč je do hněda a vyndej z pánve.
Do pánve přidejte lžíci oleje a osmaž cibuli a houby.
Kotlety vrať na pánev, posypte je tymiánem a zalij černým pivem. (Pivo se vypaří a zůstane jenom chuť sladu). Přikryjte a duste asi 15 minut. Ke konci varu přidejte smetanu.
Domácí spätzli
Ingredience:
300 g polohrubé mouky
3 celá vejce
sůl
1 lžíce olivového oleje
2 dl vlažné vody
sušená petrželka (popřípadě nasekaná čerstvá)
Postup:
Vše smíchej na těstíčko a přes haluškové síto pasíruj do pětilitrového hrnce plného vřící, osolené vody. Povař dvě minuty a slij přes cedník.
Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!
Napsat komentář