Za posledních 100 let se bílá pšeničná mouka stala součástí nejen každodenního jídla, ale často se objevuje na jídelníčku i několikrát denně v podobě pečiva, těstovin, knedlíků či koláčů. Jíme ji příliš mnoho a příliš často. Její častá konzumace je jedním z důvodů, proč neustále přibývá lidí s citlivostí či přímo alergií na pšeničný lepek. Stejně tak přibývá i dalších zdravotních problémů, které celostní lékaři dávají do souvislosti s přecitlivostí na pšeničný lepek. Navíc se jedná o mouku rafinovanou, tedy zbavenou většiny minerálních látek.
Právě proto Biopekárna Zemanka připravila unikátní řadu prvních českých bezlepkových biosušenek, na kterých si pochutnají nejen lidé s bezlepkovou dietou, ale i děti a my všichni, kteří chceme tělu trochu odlehčit a máme rádi produkty z pohankové, kukuřičné či rýžové mouky.
Receptury jsou jako vždy originální a vytvořila je Hanka Zemanová ve spolupráci s Věrou Zemanovou, vedoucí výroby Biopekárny Zemanka.
Druhy, které nabízíme:
– Pohankovo-kukuřičné bio perníčky (slazeny třtinovým cukrem a bio medem, obsahují pohankovou a kukuřičnou mouku)
– Bio pohankové čoko-hrudky (slazeny přírodním třtinovým cukrem, obsahují pohankovou a kukuřičnou mouku)
– Jablečno-pohankové bio sušenky (slazeny rýžovým sirupem a mletými sušenými jablky, obsahují pohankovou mouku)
– Rýžové bio piškoty (slazeny přírodním třtinovým cukrem, obsahují rýžovou a kukuřičnou mouku)
Sušenky i krekry nakoupíte mimo jiné na www.biopekarnazemanka.cz.
Zdroj: tisková zpráva
Napsat komentář