Zima je ten správný čas na nejrůznější polévky. Jednou z polévkových klasik je knedlíčková polévka. Jak ji děláme u nás, se dozvíte dále v článku!
Ingredience:
Vývar:
3 morkové kosti nebo kousek žebírka na polévku
4 mrkve
1 střední celer
2-3 petržele
divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
Masové kuličky:
1/2kg mletého masa (hovězí a vepřové)
1 celé vejce
sůl
pepř
majoránka
strouhanka
třený česnek
petrželka
Postup:
Všechny ingredience na vývar dejte do hrnce se studenou vodou a pak přiveď te k varu. Vaříme asi 30 minut. Pak scedíme, celer nastrouháme a mrkev nakrájíme na tenčí kousky.
Než se vývar uvaří, připravíme si maso a kuličky. Hotové kuličky vhodíme do polévky a necháme přejít varem (cca 5 minut).
Jako zavářku použijeme drobné těstoviny – hvězdičky či nudličky.
Napsat komentář