Co dodat k tomu receptu? Každému labužníkovi je jasné, že půjde o lahůdku…
Ingredience:
700 g plát hovězího masa
sůl, provensálské koření
200 g ochuceného mletého masa
4 nahniličku uvařená křepelčí vejce
2 lžíce oleje
40 g polohrubé mouky
40 g másla
Postup:
Maso naklepeme, osolíme, posypeme kořením, potřeme mletým masem a doprostřed upravíme oloupaná vejce. Maso stočíme a převážeme tenkým motouzem.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso v něm opečeme, podlijeme horkou vodou, osolíme, hrnec uzavřeme a dusíme 15 minut. Potom hrnec pod tekoucí vodou zchladíme, otevřeme, maso podlíjeme a znovu dusíme.
Měkkou roládu vyjmeme a šťávu částěčně vydusíme, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme, povaříme, doplníme máslem a necháme je rozehřát.
Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky a upravíme na zahřátou mísu.
Obložíme dušenou zeleninou a vařenými bramborami. Masovou šťávu podáváme zvlášť.
Super recept díky za inspiraci…