Kdopak taky milujete zdravoučkou a zeleňoučkou brokolici? Tento recept by spíše patřil mezi vegetariánská jídla nebýt malých kousků ryb, které obsahuje. Ale ty mu naopak přidávají na kráse.

Ingredience:
2 kg brokolice
55 g černých oliv bez pecek nakrájených na plátky
8 sardelových řezů rozkrájených na kousky
1 malá cibule nakrájená najemno
55 g čerstvého nastrouhaného parmezánu
250 ml olivového oleje
sůl
černý pepř
300 ml suchého červeného vína

Postup:
Olivy, kousky sardelí, cibuli a parmezán dáme do misky. Vše dobře promícháme.

Vmícháme 200 ml oleje. Dochutíme solí a pepřem.

Olejovou směsí potřeme dno lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a naskládáme vrstvu růžiček brokolice.

Opět zalijeme olejovou směsí a naskládáme další vrstvu brokolice.

Pokračujeme ve střídání vrstev, dokud nespotřebujeme všechen materiál. Končíme vrstvou brokolice.

Pokapeme zbytkem oleje a zalijeme vínem.

Přikryjeme fólií a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 1,5 hodiny.