Kdopak taky milujete zdravoučkou a zeleňoučkou brokolici? Tento recept by spíše patřil mezi vegetariánská jídla nebýt malých kousků ryb, které obsahuje. Ale ty mu naopak přidávají na kráse.
Ingredience:
2 kg brokolice
55 g černých oliv bez pecek nakrájených na plátky
8 sardelových řezů rozkrájených na kousky
1 malá cibule nakrájená najemno
55 g čerstvého nastrouhaného parmezánu
250 ml olivového oleje
sůl
černý pepř
300 ml suchého červeného vína
Postup:
Olivy, kousky sardelí, cibuli a parmezán dáme do misky. Vše dobře promícháme.
Vmícháme 200 ml oleje. Dochutíme solí a pepřem.
Olejovou směsí potřeme dno lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a naskládáme vrstvu růžiček brokolice.
Opět zalijeme olejovou směsí a naskládáme další vrstvu brokolice.
Pokračujeme ve střídání vrstev, dokud nespotřebujeme všechen materiál. Končíme vrstvou brokolice.
Pokapeme zbytkem oleje a zalijeme vínem.
Přikryjeme fólií a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 1,5 hodiny.
Napsat komentář