Lilek, cuketa, rajčatová salsa a k tomu grilovaný sýr – hmmm, tak o tom by si mnohý z nás nechal zdát. Ale můžeme to i ochutnat. Stačí se pustit do dnešního receptu!

Ingredience:
1 lilek
1 cuketa
100 g sýra (halloumi)
80 g olivového oleje
16 minirajčátek
cibule
rajčata
česnek
sůl
barevný pepř
provensálské koření

Postup:
Lilek nakrájíme na plátky, oslolíme a necháme oležet.

Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme, přidáme olej a dáme marinovat.

Lilek osušíme, okořeníme a opečeme na oleji spolu s cuketou. Na ubrousku pak necháme vsáknout tuk.

Plátky sýra lehce grilujeme.

Z loupaných nadrobnu nakrájených rajčat, cibule a česneku připravíme omáčku, kterou dochutíme solí a provensálským kořením. Nakonec ji rozmixujeme, zredukujeme do zhoustnutí.

Na talíři pokládáme lilek, cuketu, sýr, doplníme salsou a zdobíme opečenými minirajčátky.