Recept na čalamádu pochází od Jarmily Honové.
Ingredience:
3 středně velké hlávky zelí
1 kg bílé papriky
2 kg okurek
5 ks střední cibule
1 nakládač Deko
1kg cukr krupice
1l octa
Postup:
Zelí obereme od oschlých listů, rozpůlíme, vykrájíme košťál, nakrájíme na drobno jako na vaření. Nasypeme do velké mísy, přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, okurky nakrájené na kolečka a přepůlené a přidáme nakrájenou cibuli. Nakrájenou zeleninu zasypeme Dekem, krupicovým cukrem a zalijeme octem. Tuto směs promícháme vařečkou nebo lžící z umělé hmoty a necháme uležet 3 hodiny až pustí šťávu.
Plníme do vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme víčky.
Tato čalamáda se nesterilizuje, vydrží a nekazí se.
vypadá to dobře