Takto dělají fazolky v kyselém nálevu u Moniky Slezákové.
Ingredience:
zelené fazolkové lusky
deko steril
sůl
kmín
cibule
kopr
ocet 8%
cukr 120 g – možno dia sladidlo
Postup:
Fazolové lusky z obou stran ořízneme (stopka, okvětí) předvaříme v osolené vodě doměkka, ochladíme a nakrájíme cca na 2 cm kousky.
Do sklenice vložíme plátek cibule, snítku kopru, vložíme předvařené fazolky, na vrch dáme opět plátek cibule a snítku kopru, konzervační přípravek DEKO steril dle návodu na obalu, přidáme cukr a tímto nálevem zalejeme naplněné sklenice – jedna dávka cca na 6 sklenic 0,75 litru.
Následně sterilujeme při 90 stupních – 20 min nahřívání 20 min. vlastní sterilizace a následně ochladíme.
Hodí se k přípravě zeleninových salátů, k přípravě fazolkové polévky či omáčky.
Napsat komentář