Věřím, že polenta vám něco říká. Pokud ne, tak vězte, že se jedná o kukuřičnou kaši, která je populární především na jihu Evropy. Pokud natrefíte na instantní polentu (a to, že je instantní není, na rozdíl od polévek, špatně!), tak pak se vám do rukou dostane záležitost, ze které neuvěřitelně rychle uděláte nečekaně dobré jídlo. Polentu lze ochutit sýrem, bylinkami a nebo, jako jsem se rozhodl já, špenátem.
Ingredience:
200 g instantní polenty
0,5 l mléka
0,5 l zeleninového vývaru
300 g čerstvého špenátu
sůl
pepř
Postup:
Přivedeme k varu vývar a vlijeme do něj mléko. Tekutinu opět přivedeme k varu. Přidáme polentu a za mírného varu občas promícháme. Po zhruba 5 minutách bychom měli mít v hrnci polentovou kaši.
Do ní přidáme nasekaný čerstvý špenát, osolíme, opepříme, promícháme a máme hotovo.
Polenta se špenátem se hodí jako hlavní jídlo, ale i jako příloha k pěknému kusu masa.
Napsat komentář