Vejce s pestrou náplníChystáte párty, čekáte návštěvu nebo jste jen dostatečně zvrhlí na to, aby vámi připravovaný sváteční oběd obsahoval i předkrm? Plněná vejce jsou jednou z možných voleb předkrmu pro takovou příležitost. Dáte si červený nebo žlutý krém?

Vejce s pestrou náplní

Ingredience:
Základní krém:
12 vajec střední velikosti
100 g čerstvého sýra
100 g zakysané smetany
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř

Tuňákový krém:
1/2 tuňáka z konzervy
1 lžíce rajčatového protlaku
špetka harisy
sůl

Žlutý krém:
2 lžíce majonézy
1/2 lžičky mletého kari
sůl

Postup:
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Vyjmeme je, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Vejce svisle rozpůlíme a vyjmeme žloutky.

Na základní krém žloutky prolisujeme a dobře je promícháme s čerstvým sýrem, zakysanou smetanou a hořčicí. Krém osolíme, opepříme a rozdělíme na dva díly.

Na tuňákový krém co nejjemněji nasekáme kousky tuňáka z konzervy. Přidáme harisu a rajčatový protlak a dobře promícháme s polovinou základního krému.

Na žlutý krém utřeme majonézu, kari a zbývající polovinu základního krému. Osolíme.

Jednou z náplní vždy naplníme polovinu z nakrájených a “vydlabaných” vajec.