Chystáte párty, čekáte návštěvu nebo jste jen dostatečně zvrhlí na to, aby vámi připravovaný sváteční oběd obsahoval i předkrm? Plněná vejce jsou jednou z možných voleb předkrmu pro takovou příležitost. Dáte si červený nebo žlutý krém?
Ingredience:
Základní krém:
12 vajec střední velikosti
100 g čerstvého sýra
100 g zakysané smetany
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř
Tuňákový krém:
1/2 tuňáka z konzervy
1 lžíce rajčatového protlaku
špetka harisy
sůl
Žlutý krém:
2 lžíce majonézy
1/2 lžičky mletého kari
sůl
Postup:
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Vyjmeme je, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Vejce svisle rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
Na základní krém žloutky prolisujeme a dobře je promícháme s čerstvým sýrem, zakysanou smetanou a hořčicí. Krém osolíme, opepříme a rozdělíme na dva díly.
Na tuňákový krém co nejjemněji nasekáme kousky tuňáka z konzervy. Přidáme harisu a rajčatový protlak a dobře promícháme s polovinou základního krému.
Na žlutý krém utřeme majonézu, kari a zbývající polovinu základního krému. Osolíme.
Jednou z náplní vždy naplníme polovinu z nakrájených a “vydlabaných” vajec.
Napsat komentář