Snad se mnou budete souhlasit, že domácí zmrzlina je prostě domácí zmrzlina a s “průmyslově” vyráběnými se nedá srovnávat. Člověk ví, co do ní dává a může si ji připravit podle aktuální chuti. Já měl o víkendu chuť na malinovou a výsledkem je tento recept. Samozřejmě, že maliny lze v receptu nahradit jakýmkoli jiným vhodným ovocem jako jsou jahody, borůvky a podobně.
Ingredience:
250g tvarohu
80g cukru
100ml smetany 33%
100g mražených malin
Postup:
Tvaroh a cukr promícháme.
Mražené maliny rozmixujeme a vmícháme do tvarohu s cukrem.
Ze smetany ušleháme šlehačku a tu opatrně (aby byla “nadýchaná”) vmícháme do připravené směsi.
Směs dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Přibližně každé dvě hodiny promícháme, aby se netvořily ledové hrudky a zmrzlina byla pěkně vláčná.
Vynikající nápad s tou malinovou zmrzlinou, už aby u nás začly dozrávat. Já jsem vloni dělala švestkovou zmrzlinu se skořicí a k tomu trochu medu… to byla neskutečná lahoda, jen bohužel nikdynevydržela dlouho… rychle sežráno :-) výbornou malinovou zmrzku jsem měla nedávno v Praze v BB centru na Brumlovce, to byla lahoda. Nebo na Smíchově naproti nádraží :-) http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/zmrzlina/kopeckova-zmrzlina/