Dnes se pustíme do něčeho jednoduššího. A vlastně to není ani není jídlo, “jen taková omáčka”. Ale i do té se můžete zamilovat. V mém případě je to omáčka 1000 ostrovů.

Poprvé jsem se ní setkal před mnoha a mnoha lety v pražské restauraci Jarmark. Bylo to pro mě naprosté zjevení… Jejich osmažené brambory s decilitry omáčky 1000 ostrovů bylo něco, na co jsem chodil po pasáže Lucerna každý týden. Kdeže loňské sněhy jsou. Jarmark už tam dávno není, ale láska k této omáčce mi naštěstí zůstala.

Její domácí příprava je neuvěřitelně jednoduchá a já jí dělám takto.

Ingredience:
1/3 šálku plnotučné hořčice
1/3 šálku majonézy
1/3 šálku kečupu

Postup:
Všechny ingredience dáme do mísky a smícháme. Hotovo! ;)