Růžičková kapusta je typicky podzimní zeleninou. Ještě před pár lety jsem ji znal jen z regálů obchodů, kde se touto dobou vyskytuje, ale pak jsem ji párkrát ochutnal a její oříškové chuti přišel na… chuť. Následující recept představuje jednu z nejjednodušších variant kuchyňské úpravy růžičkové kapusty, ale někdo prý kdysi říkal, že v jednoduchosti je krása. Má pravdu!
Ingredience:
500 g růžičkových kapustiček
250 g anglické slaniny
1 dcl portského vína
petržel
30 g másla
Postup:
Kapustičkám odřízneme dolní konce, které následně nařízneme do kříže. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, ve které kapustičky vaříme zhruba 5 minut. Kapustičky mají být měkké a křehké. Kapustičky přecedíme a necháme okapat.
Slaninu nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpálené pánvi. Pozor na to, abychom slaninu nevysušili.
Do pánve přidáme máslo a portské a necháme částečně vyvařit. Směs na pánvi tak dostane trochu exotičtější příchuť.
Přidáme kapustičky a petržel. Směs zamícháme a prohřejeme. Hotovo ;)
Napsat komentář