Tato úprava kuřecího masa má svůj domov v Asii. A to je samo o sobě zárukou zajímavého pokrmu a pro nás exotické chuti.

Ingredience:
600 g kuřecích prsou
2 papriky (červená a žlutá)
1 pórek
30 g jidášova ucha
30 g hub shitake
2 dl růžového vína (shaouting)
2 dl kokosového mléka
1,5 dl sójové omáčky
1 lžíce škrobu
1 lžíce červené kari pasty
1,5 dl oleje
sůl

Postup:
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solí, sójovou omáčkou, olejem, kokosovým mlékem, karipastou a necháme odležet.

Zeleninu a houby nakrájíme na kousky.

Zahřejeme olej a orestujeme naložené maso, přidáme zeleninu s houbami, zastříkneme vínem a lehce povaříme.

Nakonec zahustíme škrobem s vodou.

Podáváme s vařenou divokou rýží nebo s rýžovými nudlemi.