Kuřecí maso je skvělá záležitost. Sám ho mám na talíři hodné rád. Kuřecí tikka mi tak trochu rozšířila obzory, co se týče úpravy kuřecího masa. Zas tak mám o jeden lahodný stupínek dál k tomu, aby mi kuřecí zevšednělo ;)
Ingredience (pro 6-8 osob):
1,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, překrojených na polovinu
sůl
šťáva ze 3 limetek
3 polévkové lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
8 velkých oloupaných stroužků česneku, utřených
2 šálky bílého jogurtu
1?2 tyčinky celé skořice
4 polévkové lžíce uzené papriky
1 čajová lžička chilli
4 lusky kardamomu
4 polévkové lžíce řepkového oleje
Postup:
Vetřete do kuřecího masa sůl a polovinu limetkové šťávy a nechte 20 minut odležet.
Zázvor, česnek, 1?4 šálku jogurtu, zbývající limetkovou šťávu a olej smíchejte a třete, až vznikne hustá pasta.
Pastu ve velké míse promíchejte se zbývajícím jogurtem a kořením a rozmixujte dohladka.
Výslednou směsí potřete kuřecí maso a nechte ho minimálně 4, maximálně 24 hodin marinovat v chladničce.
Na středně rozpáleném grilu opékejte z každé strany 6-8 minut.
Podávejte s limetou nakrájenou na klínky.
Líbil se vám recept? Pak ho (a i mnohé další) můžete vidět ve filmu Láska na kari, který právě běží v našich kinech.
Napsat komentář