Adventní kalendář! A nejlépe napěchovaný sladkým! Ten, kdo vymyslel tuhle úžasnou záležitost, ten by zasloužil vynést do nebes (pokud jste dítě) a nebo do pekel (pokud jste rodič dbající na zdravé zuby svých potomků). Samozřejmě, přeháním. Adventní kalendáře máme rádi všichni!
Ingredience:
Na marcipánovou hmotu:
- 2 balíčky Marcipánu Dr.Oetker
- 30 g moučkového cukru
- 2 zarovnané PL kakaa
- sušené meruňky
- celé mandle
- celé lískové oříšky
Na ozdobení:
- 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
- Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr.Oetker
- Tubičky na zdobení 4 barvy Dr.Oetker
Na přípravu adventního kalendáře potřebujeme:
- stužku
- etikety s číslicemi 1-24
- hedvábný papír
- barevný celofán
Postup:
Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.
Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.
Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.
Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.
Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.
TIP:
Materiál na přípravu adventního kalendáře lze zakoupit v papírnictvích nebo v obchodech s dárkovým sortimentem.
Napsat komentář