Lilek je mnohými opomíjená zelenina a přitom je tak boží! Víte, že lilek původně pochází z Indie, která je dnes spolu s Činou jeho největším producentem? A víte, že lilek obsahuje nikotin? Nebojte, je ho tam opravdu málo a tak se závislými nestanete. Maximálně tak na zapečeném lilku se sýrem :)
Ingredience:
2 lilky nakrájené na kostičky
2 lžíce olivového oleje
2 velké nakrájené cibule
2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
1 plechovka cizrny
250 g čedaru, nakrájeného na kostičky
sůl
pepř
Postup:
Ve velkém kastrole nebo v hluboké pánvi rozehřejte olej. Na mírném plameni za občasného promíchání smažte asi 3-5 minut cibuli, až zvláční
Přidejte lilky a červenou papriku a povařte 10-15 minut doměkka. Přidejte cizrnu, osolte a opepřete.
Předehřejte troubu na cca 170°C.
Lilkovou směs vložte do zapékací mísy a posypte nakrájeným (nebo nastrouhaným) sýrem. Dejte do trouby zapéct na zhruba 20 minut.
Napsat komentář