Avokádo a tuňák! Kombinace, která doslova dýchá zdravím, vitamíny, minerály a tolik potřebnými omega-3 mastnými kyselinami. Navíc to vypadá skvěle barevně – zelené avokádo se pěkně snoubí s masem tuňáka a s cherry rajčaty, která tvoří ozdobu na talíři. Myslím, že takhle má vypadat lehké letní svačinka nebo klidně i večeře!
Ingredience:
4 zralá avokáda
2 plechovky tuňáka Calvo v olivovém oleji 80 g
1 větší rajče
1 červená cibule
2 stroužky česneku
hrst nasekaného koriandru
1 citrón
sůl a pepř
cherry rajčátka a koriandrová nebo petrželová nať na ozdobu
Postup:
Avokáda oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky. Vzniklé poloviny pokapeme citrónem, aby nedošlo k oxidaci. Pomocí lžíce prohloubíme otvory po peckách u šesti polovin avokád. Získanou dužinu spolu se zbylými dvěma polovinami avokád rozmačkáme vidličkou nebo rozetřeme nožem.
Najemno nakrájíme červenou cibuli, rajče a česnek.
Maso z tuňáka necháme odkapat a smícháme spolu s rajčaty, červenou cibulí, česnekem a rozmačkaným avokádem.
Nakonec vzniklou směs dochutíme přidáním koriandru, soli a pepře. Směsí plníme půlky avokáda, které můžeme ozdobit půlkou cherry rajčátka a lístky koriandru. Podávat můžeme samostatně nebo s opečeným chlebem ochuceným olivovým olejem, česnekem a bylinkami.
Napsat komentář