Asijská kuchyně je pro mě takovým osvěžením v rámci chutí. Snoubí se v ní exotičnost a lehkost. Pálivost – na ni nesmím zapomenout, protože to je něco, co mám osobně hodně rád. Ten štiplavý pocit na jazyku. Tento recept na asijskou koriandrovou polévku je navíc vhodný i pro příznivce tzv. raw stravy. Žádná tepelná úprava, žádné složité vaření. Vše je hotovo doslova za několik desítek sekund. Garantuji vám, že olizovat se po výtečné polévce budete mnohem déle, než ji budete připravovat!
Ingredience:
1 plechovka kokosového mléka
4 stroužky česneku
8 menších rajčat
2 jablka
1 svazek koriandru
1 – 2 chilli papričky (dle chuti)
4 cm zázvoru
6 lžic tamari nebo shoyu omáčky
2 hrsti čerstvého baby špenátu
šťáva z jednoho citronu
špetka soli
2 sklenice vody
Postup:
Extrémně jednoduchý… Všechny ingredience rozmixujeme najemno. Podáváme vychlazené.
Co je to Shoyu omáčka?
Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Vyrábí se ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice a vody, která prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Shoyu zraje dlouhé měsíce díky působení fermentačních kultur. Prostřednictvím těchto přirozených procesů si shoyu zachovává důležité látky.
Shoyu omáčka CL, 59 Kč v prodeji v Bio Fresh Food
Shoyu omáčka Clearspring, 139 Kč v prodeji v Bio Fresh Food
Napsat komentář