Děti a ty jejich chutě… Ne, že by nám dospělým byly vždy “při chuti” :) Nebudeme si nic nalhávat, kapr nezní dětským uším moc lákavě, ale za to po hranolkách by se většina dětí utloukla. A protože si chceme u štědrovečerní tabule užívat klidu a pohody, tak je tu recept od spolumajitele společnosti Food Story Jiřího Konhefra na kapří hranolky.
Ingredience:
filety z kapra
rozšlehané vejce
strouhanka
mouka
olej
sůl
Postup:
Připravené filety z kapra očistíme a zbavíme kostí. Z vykoštěného filetu odřízneme spodní část břicha. Řez vedeme z místa, kde končily dlouhé kosti vedoucí od hřbetu kapra. Tato část břicha je jedinou částí ryby, kde nejsou vůbec žádné kosti a nehrozí tak nebezpečí, že je děti spolknou. Další výhodou je i to, že není tento kus kapřího masa cítit typickým „kapřím odérem“.
Jakmile máte břišní část kapra připravenou, zbavte jí kůže a dobře očistěte.
Poté z čistého masa nakrájejte proužky podobné hranolkům.
Maso lehce osolte a obalte v klasickém trojobalu (rozšlehaném vejci, hladké mouce a strouhance). Smažte dozlatova při 180 °C.
Napsat komentář