Již v roce 2005 Hanka Zemanová, známá propagátorka biopotravin, dokázala, že zdravé jídlo může dobře vypadat i chutnat. Její knižní prvotina Biokuchařka Hanky Zemanové se záhy stala nejprodávanější kuchařkou o zdravé výživě. Dočkala se dvou nových vydání, z nichž každé bylo dvakrát dotiskováno.
Protože náš svět zaznamenal od roku 2005 v oblasti výživy i ekologie výrazný posun a valí se na nás mnoho informací a směrů, místo původně zamýšleného aktualizovaného třetího vydání se Hanka rozhodla původní Biokuchařku zcela přepracovat, takže vznikla nová kniha. Díky velkému množství informací narostla téměř dvojnásobně. Jak říká nakladatelka Martina Boledovičová: „Ze základní knihy o biopotravinách se stala zásadní kniha o zdravé výživě.“
„Novou biokuchařku jsem napsala pro každého, kdo si chce osvojit umění rozlišovat mezi tím, co je pro zdravý život důležité a co zcela zbytečné, a využívat toho nejen při výběru potravin, zdravém vaření, ale i v běžném každodenním životě. Kniha je určena i těm z vás, kteří máte zmatek ve velkém množství často zcela protichůdných informací a hledáte ty, jež jsou podložené nejen vědou, ale i tradičními lékařskými disciplínami. A konečně pro vás všechny, kdo se chcete znovu vrátit ke zdravému selskému rozumu, ke své intuici a k moudrosti matky přírody.“ říká o své knize autorka.
Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování a kmotr knihy, k Hance dodává: „Hanka není žádná ,rychlokvaška‘. V roce 2003 stála u zrodu první biorestaurace Albio, v roce 2006 s bývalým manželem založili Biopekárnu Zemanka. Napsala první obsáhlou a jedinečnou Biokuchařku – nejprodávanější knihu svého druhu. Potom nesmírně důkladný BioAbecedář. A teď, po letech, další biokuchařku.“ Dále dodává: „Hanka byla a je u zrodu mnoha projektů souvisejících se světem zdravé výživy. Bůh ví, co na nás ještě chystá, ale já se pořád těším! Její práce totiž nepodléhají moderním trendům ani poplatným lákavým ,show off‘. Její práce je poctivá.“
Nová biokuchařka Hanky Zemanové
Kompletně přepracované vydání nejprodávanější knihy o biopotravinách a zdravém vaření po deseti letech
Autorka se rozhodla svou původní Biokuchařku přepracovat a rozšířit tak, abyste v ní našli aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech (raw, bezlepková strava, superfood aj.) i ekologickém zemědělství a mohli z ní čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. Kniha obsahuje přes 80 nových receptů a je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak i pro ty, jež už mají původní vydání doma.
Vydalo nakladatelství Smart Press, s. r. o
K dostání u všech dobrých knihkupců a na www.smartpress.cz.
Napsat komentář