Chana masala je oblíbeným pokrmem především indické a pákistánské kuchyně. Základem této pochoutky je cizrna. Jednotlivých variant úprav je nespočet. Dalo by se říct, že to je jako se svíčkovou v našich zeměpisných šířkách – každá rodina má svůj recept a je to samozřejmě ten nejlepší. A co dalšího oceníte na chana masala kromě chuti? To, že jídlo je jednoduché a hotové za pár minut! Takže ideální večeře :)
Ingredience:
30 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
1 jemně nakrájená cibule
5 lžiček jemně nastrouhaného zázvoru
2 lžičky koriandru
4 lžičky římského kmínu
1,5 lžičky kurkumy
2 lžičky garam masaly
5 šálků uvařené cizrny
2 400g plechovky rajčat
chili prášek dle chuti
sůl
cukr
basmati rýže k podávání
Postup:
V pánvi zahřejeme olej a přidáme cibuli. Mícháme na menším ohni, dokud nezesklovatí.
Přidáme nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Opět mícháme dokud česnek nezměkne a zázvor nezačne vonět.
Pak přidáme všechno koření do pánve a celou směs dobře promícháme. Asi minutu, dvě smažíme na malém plameni za stálého míchání.
Přidáme rajčata, cizrnu, zhruba polovinu soli a cca 100-200 ml vody. Necháme zhruba 20-30 minut jemně vřít, dokud se omáčka nezredukuje. Ochutnáme, případně dochutíme solí a cukrem. Podáváme s basmati rýží.
Napsat komentář