Řecký salátJe skvělé, jakým tempem letos vtrhlo jaro do našich životů! Takovýhle nástup teplých dní – to je paráda pro duši, mysl hned chce podnikat spoustu věcí a tělo se okamžitě přizpůsobuje “teplopočasovému” (hele, asi jsem vymyslel nové slovo :)) režimu. K tomu patří i o něco lehčí strava než ve dnech studených. I já jsem už najel na lehčí jídla. Jako jsou například saláty. A tenhle řecký salát je úžasný – nejen, že je lehký, ale díky citronové šťávě krásně osvěží. No a pokud by na vás byl snad málo sytý, tak ho klidně doplňte nakrájenými grilovanými kuřecími prsíčky.

Ingredience:
1/2 hlávkového salátu
1/2 většího rajčete, nakrájená
1/2 okurky, nakrájená
2 jarní cibulky, nakrájené
1/2 šálku černých oliv, nakrájených
1/4 šálku feta sýra, rozdrobeného
1/4 šálku extra panenského olivového oleje
2 lžičky accetta balsamica
2 lžičky nastrouhaného parmazánu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička jemně nakrájeného česneku
1 lžička sušeného oregána
0,5 lžičky sušené bazalky
sůl
pepř

Řecký salát

Postup:
Do velké mísy dáme hlávkový salát, rajče, okurku, jarní cibulku a olivy.

V menší misce zkombinujeme olivový olej, balsamico, parmazán, citronovou šťávu, česnek, oregáno, bazalku, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.

K podávání nalijeme dresink přes salát a posypeme feta sýrem.