Bez čeho nemůže být v České kotlině štědrovečerní večeře? Ano, správně! Bez bramborového salátu! To by vám Ježíšek dal, kdyby chyběl! :-) Tradiční bramborový salát můžete povýšit do nadpozemských (a tedy vlastně ježíškovských) výšin kvalitním sýrem Parmigiano Reggiano DOP.
Ingredience:
6 středně velkých brambor na salát
1 mrkev
1 petržel
hrst velkolisté petrželky – najemno nasekané
75 g nastrouhaného Parmigiano Reggiano DOP
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
1 šalotka – spařená a nakrájená na kolečka
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Ve středním hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme brambory i se slupkou a vaříme tak dlouho, dokud nezměknou. Hotové brambory oloupeme a necháme vychladnout.
Oloupeme si mrkev i petržel, a stejně tak jako brambory, vaříme v osolené vodě. Jakmile mrkev i petržel změkne, propláchneme je ledovou vodou a necháme vychladnout.
Brambory, mrkev a petržel nakrájíme na drobné kostky, dáme do mísy a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
V jiné míse smícháme smetanu, majonézu, nastrouhaný parmezán, pepř a sůl.
Hotový dressing přidáme k připraveným bramborám a zelenině, osolíme a opepříme, pokud je třeba, dobře promícháme a vychlazené můžeme servírovat.
Napsat komentář