Jedna z nejznámějších čínských polévek, při jejíž přípravě používáme hotové čtverce nudlového těsta.

Ingredience:
20-24 čtverců těsta
2 lžíce nasekané petržele
90 g jemně mletého kuřecího nebo vepřového masa
3 najemno nasekané jarní cibulky
2,5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru (oloupaný a nastrouhaný)
1 ušlehané vejce
1,5 l kuřecího vývaru
1 lžíce tmavé sójové omáčky
sezamový olej
sůl
pepř
petržel nebo řeřicha na ozdobení

Postup:
Čtverce těsta položíme na velký plochý povrch. Smícháme mleté kuřecí nebo vepřové maso, petržel, cibuli a zázvor. Okraje lehce potřeme rozlšehaným vejcem.

Na jednu polovinu čtverce položíme menší množství směsi a druhou polovinou zakryjeme, čímž nám vznikne trojúhelník.

Prsty přimáčkneme okraje taštičky.

Vývar přivedeme do varu. Vložíme taštičky a vaříme asi 5-10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Do polévky přidáme zbývající přísady, ozdobíme lístky petržele nebo řeřichy.