Trochu si osladit život nikdy neuškodí. Broskvové dortíčky jsou přitom lehoučkým moučníkem, takže se po nich nebudete cítit plní.

Ingredience:
1/2 chemicky neošetřeného citronu
50 g čokolády
80 g másla
80 g krystalové cukru
sůl
2 vejce
50 g hrubé pšeničné mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
50 g mletých lískových oříšků
8-10 papírových formiček na pečení (o průměru 4 cm)
1 konzerva půlených broskví
2 lžíce broskvové zavařeniny
2 lžíce broskvové šťávy (z konzervy)

Postup:
Troubu zahřejeme na 190 až 200°C. Nastrouháme citronovou kůru. Čokoládu nastrouháme nahrubo. Máslo necháme trochu změknout a s krystalovým cukrem, citronovou kůrou a solí je utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a s lískovým oříšky a čokoládou ji přimícháme do utřeného těsta.

Do každé papírové formičky dáme 2-3 lžičky těsta. Nahoru posadíme půlku broskve a dortíčky asi 18 minut pečeme. Před ukončením zkusíme, jsou-li hotové.

Dortíčky vyndáme z trouby. Broskvovou zavařeninu zahřejeme s trochou šťávy a dortíčky jí potřeme. Hotové dortíčky necháme trochu vychladnout, upravíme je na velkou dortovou mísu a podáváme.