Sýrové dortíky sice nejsou hotové během pěti minut, ale trochu toho času na přípravu zaberou. Výsledek však stojí za to!
Ingredience:
450 g (10 plátků) zmrazeného listového těsta
máslo nebo tuk na vymazání
100 g nízkotučného tvarohu
1 kelímek (150 g) bílého jogurtu
100 g plísňového sýru
2 vejce
1 svazek pažitky
sůl
pepř
1 žloutek
40 hořčičných lístků
Postup:
Přikryté listové těsto rozmrazíme při pokojové teplotě.
Každý plát těsta upravíme do důkladně vymazané nízké dortové formičky (o průměru cca 10 cm) tak, aby okraje přečnívaly.
Tvaroh, jogurt, plísňový sýr a dvě vejce umícháme dohladka.
Pažitku opláchneme, osušíme, nakrájíme a přidáme k sýrové hmotě. Pak ochutíme solí a pepřem.
Náplň rozdělíme do středu těsta a rohy těsta ohneme nahoru a stiskneme. Dortíky potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme do trouby.
Horní/dolní teplota: asi 200 °C (v předehřáté troubě)
Horkovzdušná: asi 180 °C (v nepředehřáté troubě)
Plyn: asi stupeň 3 (v předehřáté troubě)
Doba pečení: 25-30 minut
Dortíky vyndáme z formiček, necháme trochu vychladnout a každý rozkrájíme na 4 díly. Každý ozdobíme lístkem hořčiče. Podáváme se zapíchnutým párátkem.
Tip
Sýrové dortíky můžeme připravit iv malých formičkách. V tom případě je již nekrájíme. Jestliže je nepřipravujeme vyloženě pro vegetariány, můžeme náplň obohatit o nakrájenou slaninu.
Napsat komentář