Mexická kuchyně – to nejsou jen pikantní záležitosti, po kterých vás pálí celá ústa. Dnes si tedy trochu odpočineme od dábělských záležitostí a ochutnáme, jak si v Mexiku dělají karbanátky.

Ingredience:
340 g mletého hovězího masa
1 nejemno nasekaná cibule
1 lžíce oleje
4 lžíce strouhanky
1/2 lžičky kmínu
1 lžička chilli
1 stroužek prolisovaného česneku
sůl
pepř
1 ušlehané vejce
mouka na obalení
olej na smažení
řeřicha na ozdobení

Postup:
Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Vmícháme hovězí maso, strouhanku, koření, česnek a sůl a pepř a postupně přidáváme vejce, dokud směs nedrží tvar.

Směs vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 8 kousků.

Pomoučněnýma rukama vytvarujeme 8 pravidelných karbanátků. Máme-li obavu, aby nám směs nepraskala, jednotlivé porce ještě jednou propracujeme.

Obalíme v mouce a necháme v ledničce ztuhnout.

Do velké pánve vlijeme dostatek oleje, aby karbanátky byly zcela zakryté. Smažíme po dvou, dokud karbanátky nezezlátnou a nejsou důkladně propečené.

Vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. Uspořádáme na talíř a ozdobíme řeřichou.

Tip:
Podáváme se zakysanou smetanou nebo omáčkou taco a avokádovým nebo rajčatovým salátem. Jako přílohu podáváme pšeničné tortily.