Jednoduché, nízkokalorické a přitom velmi chutné jídlo

Ingredience:
4 vepřové řízky
1 stroužek česneku
1 lžíce dijonské hořčice
1,5 lžičky nasekaného čerstvého kopru nebo 0,5 lžičky sušeného
2 lžíce rozpuštěného másla
snítky kopru na ozdobu
sůl
černý pepř

Postup:
Řízky naklepeme paličkou na sílu asi 0,5 cm.

Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a koprem. Touto pastou maso z obou stran potřeme. Ve velké pánvi rozpálíme 1 lžíci přepuštěného másla, vložíme do něj dva řízky a při střední teplotě je opékáme po každé straně asi 2 minuty. Pak je vyndáme a necháme přikryté v teple. Na zbylém másle stejně opeřeme další dva řízky.

Opereme a osušíme kopr. Řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkem kopru a ihned podáváme.