Právě probíhá období, kdy se zahrádek můžete sklízet cukety. Tak si pojďme představit jeden z receptů, jejichž základem je právě tato zelenina.

Ingredience:
2 cukety
1 kg mušlí
1 červené oloupané rajče
špetka kari
1 lžička plnotučné hořčice
kapka citrónu
bílý jogurt
hlávkový salát
petržel
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
Omyjeme cukety, odřízneme kloboučky. Vnitřní cuket vydlabeme, osolíme, potřeme olejem a dáme na 10 minut do trouby.

Na pánvi zahřejeme olej, cukety opečeme tak, aby se nezbarvily. Pak je krátce podusíme.

Mezitím si uvaříme mušle ve víně s cibulkou a petrželí.

Pak mušle vyloupeme, smícháme s hořčicí, jogurtem, kari, kapkou citrónu, solí, pepřem a olivovým olejem. V míse smícháme mušle s jogurtovou omáčkou, přidáme nakrájenou petržel a rajče. Směsí naplníme cukety.

Posypeme parmazánem a krátce opečeme.