Zdravé a rychlé jídlo přímo ideální pro letní večery.

Ingredience:
8 větších brambor
4 rajčata
4 stroužky česneku
50 g parmazánu
sůl
pepř
bazalka
2 lžíce olivového oleje

Postup:
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvyříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřky a necháme je vychladnout.

Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme je a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky.

Vnitřky brambor rozmáčkáme vidličkou na kaši, přidáme nakrájené rajčata, utřený česnek, část nasekané bazalky a olej. Promícháme, osolíme, opepříme a směsí naplníme vydlabané brambory. Posypeme je najemno nastrouhaných parmazánem a dáme je do trouby zapéct, až sýr začne tát.

Před podáváním ozdobíme zbylou bazalkou.