Raklety byly původně horským jídlem, které si švýcarští pastýři připravovali na rožhavenými uhlíky. Od těch dob se ale mnohé změnilo, rakleta se jí nejen v Alpách a tak si dnes můžeme zkusit připravit rakletu po lotrinsku.

Ingredience:
600 g pršutu
400 g ementálu
4 vejce
4 lžíce smetany ke šlehání
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
trocha nastrouhaného parmazánu
1 lžíce sekané petrželky
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup:

Pršut nakrájíme na kostičky a sýr nahrubo nastrouháme.

Smícháme vejce, smetanu a muškátový oříšek, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný sýr a kostičky šunky. Dáme do ledničky.

Vychlazenou směs nalijeme do misek, posypeme ji parmazánema sekanou petrželkou.

Misky pak zapečeme několik minut dozlatova.

Tip:
Podáváme se salátem.