Už jste někdy ochutnali přírodní vepřové řízky s meruňkovou omáčkou? Dnes máte šanci. A pozor, raději si udělejte porci navíc – hrozí velké nebezpečí, že vám bude tento recept moc chutnat!

Ingredience:
4 libové vepřové řízky
sůl
pepř
česnek
1 dl meruňkové zavařeniny
1 lžičky oleje
1 lžíce umletých jader vlašských ořechů
čerstvá zelenina na oblohu

Postup:
Řízky potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Podlijeme vodou a pečeme v remosce.

Zavařeninu smícháme se lžičkou oleje, trochou utřeného česneku, pepřem a ořechy.

Maso zalité meruňkovou omáčkou podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.