Pod tímto tajemným názvem se skrývá překvapivě lahodný teplý předkrm s parmskou šunkou a telecími řízky.
Ingredience:
4 plátky parmské šunky
8 lístků šalvěje
8 velmi tenkých telecích řízků
černý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 dl vína marsaly
100 ml smetany
sůl
Postup:
Plátky šunky rozpůlíme. Lístky šalvěje omyjeme a lehce osušíme. Řízky opepříme a na každý položíme plátek šunky a šalvějový lístek. Oboje připevníme párátkem.
Olivový olej zahřejeme na pánvi a řízky opékáme asi 2 minuty po každé straně. Potom je z pánve vyndáme a udržujeme v teple.
Přebytečný olej slijeme. Vypečenou šťávu rozředíme marsalou a smetanou a okořeníme solí a pepřem.
Řízky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a ihned podáváme.
Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo, veka nebo bageta.
Napsat komentář