Cibulačka je v mnoha kuchyních zdomácnělá polévka. Dnes vám nabízíme její mírnou obměnu, která vás jistě nezklame.

Ingredience:
6 velkých cibulí
3 lžíce másla
4 mrkve
1 l masového vývaru (může být i masox)
8 nožiček párků
majoránka
pepř
mletý kmín
2 lžičky citronové šťávy
petrželka (i sušená)
sůl

Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle, přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky nebo hrubě ustrouháme a chvíli dusíme.

Zalijeme vývarem, přidáme celé párky a vše vaříme asi 20 minut.

Pak párky vyndáme, polévku rozmixujeme (je dobrá i nemixovaná), okořeníme majoránkou, pepřem a mletým kmínem, dle chuti přisolíme a přidáme nakrájené párky na silnější kolečka a opět prohřejeme.

Před podáváním ochutíme citronovou šťávou a petrželkou.

Kdo má rád pikantní může místo pepře přidat pálivou papriku nebo chilli.