Nezvyklá úprava vepřového masa, ale velmi chutná! Přesvědčte se sami!

Ingredience:
800 g vepřové pečeně bez kosti
2 lžíce oleje
1/4 l vývaru (masox)
1 citron
trochu skořice
2 bobkové listy
4 hřebíčky
1 lžíce zeleného pepře
5 zrnek nového koření
1/2 lžičky kardamonu
1/2 lžičky koriandru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletých hořčičných semínek
2 čerstvé chilli papričky
1 lžíce solamylu
8 rajčat
50 g másla
8 lžic vařené rýže
1 lžička vegety

Postup:
Horní část pečeně nařízneme tak, aby se při pečení nezkroutila. Osolíme a v pekáči prudce na oleji opečeme ze všech stran.

Přilijeme horký vývar, šťávu z jednoho citronu a přidáme koření a bylinky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. Maso během pečení podléváme výpekem s kořením. Hotové maso vyjmeme z pekáče a ještě teplé ho zabalíme do alobalu.

Do výpeku přidáme trochu vody rozmíchané se solamylem a necháme provařit.

Rajčata trochu vydlabeme a naplníme vegetou ochucenou rýží a dáme do pekáčku. Na rýži položíme několik vloček másla, lehce zasypeme kari a dáme asi na 8 – 10 minut do vyhřáté trouby.

Takto upravená rajčata podáváme k upečenému masu, nakrájenému na plátky a přeléváme šťávou.