Toto jídlo známe všichni ze školních kuchyní. Ne vždy se jim tam 100% povedlo, ale dnešní recept je zaručený! Nemusíte mít žádné obavy – milovníci sladké rýže si přijdou na své.

Ingredience:
300 g rýže
200 g švestek
3 vejce
tabulka hořké čokolády
100 g másla
cukr dle chuti

Postup:
Rýži uvařenou v neslané vodě promícháme s půlkami švestek, se žloutky a s na drobné kousky pokrájenou čokoládou. Podle chuti osladíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, na povrchu ještě rozpuštěným máslem pokapeme a dáme asi na půl hodiny péct.

Potom povrch pokryjeme rovnoměrnou vrstvou tuhého sněhu ušlehaného z bílků s cukrem a dále zapékáme, dokud sníh nezrůžoví.

Hotový pokrm postříkáme rozpuštěnou čokoládou a podáváme.