Těstoviny s houbami přijdou téměř vždy vhod, co říkáte?

Ingredience:
40 g sušených smržů (nebo 20 g sušených hub)
1 malá cibule
100 g parmazánu
2 lžíce oleje
300 ml smetany ke šlehání
1-2 lžíce citrónové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
400 g linguine (tenké nudle nebo špagety)
1 lžíce sekané petrželky

Postup:
Houby namočíme ve 300 ml vlažné vody přibližně 30 minut. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sýr nastrouháme.

Houby vyjmeme, propláchneme a necháme okapat. Výluh z hub přelijeme přes sítko a použijeme na omáčku.

Na rozehřátém oleji při mírné teplotě necháme zesklovatět cibuli, přidáme houby a krátce opečeme. Pomalu přidáváme výluh z hub a smetanu. Prudce vaříme a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.

Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme je a necháme okapat. Promícháme je s houbami, petrželkou a 2 lžícemi strouhaného sýra. Zbytek sýra použijeme na posypání pokrmu.