Co to může být – cacarka? Poodhalme tajemství a prozraďme, že základem této polévky je kysané zelí.

Ingredience:
300 g kysaného zelí
100 g brambor
30 g škvařeného sádla
30 g hladké mouky
100 ml plnotučného mléka
150 g suché, pálivé klobásy
sůl
kmín
petrželka

Postup:
Kysané zelí neproplachujeme, posekáme a zalijeme vodou. Vaříme ho do poloměkka.

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené a v okmínované vodě také do poloměkka.

Na sádle orestujeme na malé kousky pokrájenou klobásu, pak ji odložíme stranou a do sádla přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou přidáme do předvařeného zelí. Společně povaříme asi 15 min.

Pak přidáme orestovanou klobásu a předvařené brambory. Společně opět provaříme.

Nakonec přidáme mléko, dochutíme solí a krátce povaříme.

Na talíři sypeme sekanou petrželkou.